Darths & Droids

ARKIV     FORUM     PERSONGALLERI     RSS     FAQ

<     Episod 1: Nu kör vi     >

Episod 1: Nu kör vi

<<FÖRSTA     <FÖREGÅENDE     NÄSTA>     SENASTE (ENGELSKA)>>

En hel del av er känner säkert till DM of the Rings (Eng). Om inte, och du är bekant med Sagan om Ringen eller rollspel, så kanske du kan ha nöje av den. Om du är bekant med båda, kommer du gilla den.

I grund och botten, Shamus Young, skaparen, har behandlat Sagan om Ringen som fantasy-kampanjen som lider av en Spelledare med allt för typiska spelare, och har illustrerat den som en serie med stillbilder från filmerna. Brilljant idé, och mycket välgjord. Och jag blir konstant konfunderad över att (a) ingen gjort det förut, och (b) ingen har kopierat honom än.

DM of the Rings har nu kommit till sitt slut, med historien berättad till slutet. Shamus har gått vidare till ett nytt serieprojekt, som innehåller ett samarbete med en tecknare. Så inga fler film-stillbilds serier från Shamus. Detta har lett till ett rop från Shamus legion av fans att någon, vemsomhelst, ska fylla tomrummet:

Shamus: Det påminner mig: Den här serien är tillräckligt populär att jag är förvånad att ingen annan har gjort något liknande. Harry Potter? Aliens? Spider-Man? X-Men? Star Trek? Star Wars? The Matrix? Det finns ton med filmer som är välkända och tar sig självt på stort allvar, vilket är de två huvudingredienserna för god satir. Jag fortsätter förvänta mig att en annan film-serie ska dyka upp någonstans, men det har inte hänt.

Adam Bloom: Jag tror att det är pga att de som tänker "det skulle vara kul med en serie som drev med Star Wars" är den typ av person som läser hur mycket jobb du lägger ner på varje stripp, och säger "OMFG WAT???" ("OMFG Orka!") Medans de som tänker "Jag vill lägga ner tid och möda på att göra en hög-kvalités serie" inte är den som säger "Det skulle vara kul att driva med Star Wars" Du är det ovanliga, underbara undantaget.

[från http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=1226]

Jag känner lukten av en utmaning.

(Övers. Anm) I den engelska originalverisionen säger Qui-Gon Jin i sista bubblan "ten foot laser pole", som är en referens till den tio fot långa pinne som har hängt med i Dungeons and Dragons utrustningslista sen begynnelsen, som ingen riktigt bryr sig om, förutom att skämta med. Vi i Sverige har dock sedan länge övergivit denna cirka tre meter långa pinne och vi som översatt har slitit hår över hur vi ska översätta detta (ok, jag drog väl handen genom håret när vi höll på med det och några hårstrån lossnade), tills vi valde att låta ersätta tremeters laserpålen med en laservandringstav.

Svenska -1 Engelska -0

Svensk översättning: pelotard, Silver, LJSLarsson, Axelius, e.linderson


Our comics: Darths & Droids | Irregular Webcomic! | Eavesdropper | Planet of Hats | The Dinosaur Whiteboard | The Prisoner of Monty Hall | mezzacotta
Blogs: dangermouse.net (daily updates) | 100 Proofs that the Earths is a Globe (science!) | Carpe DMM (whatever) | Snot Block & Roll (food reviews)
More comics we host: Lightning Made of Owls | Square Root of Minus Garfield | iToons | Comments on a Postcard | Awkward Fumbles
Published: Friday, 02 May, 2008; 22:18:49 PDT.
Copyright © 2007-2021, The Comic Irregulars. irregulars@darthsanddroids.net